THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

About Me

My photo
He Walk Among Us, But He's Not One Of Us

January 27, 2009

Perihal Rehat

rehat yg panjang, yg cukup utk menenangkan jiwa slalunya membuatkn manusia jadik pemalas? setuju..aku amat setuju..manusia ni mmg pemalas..kalau tgh dok keja stret 4 jam non stop ni hal, tapi one dah stop, kalau duduk 5 minit pun kita akan jadik malas nk bangun n sambung keja.so advice, kalau nk wat sesuatu tu bek xpyh la rehat2 kejap, buat truih sampai abih pastu rehat puas2.adrenalin mmg akan bantu kita wat keja.so bila kita rehat, adrenalin tu akan stop, sbb tu kita jadik malasa nk bangun.sama utk rehat dlm konteks cuti..kalau kita cuti lama sgt, kita akan malas utk bgn tido dan bersiap2 utk pergi kerja..dlm konteks study pun sama.kalau dah lama sgt rehat, khususnya cuti smester, mmg akan liat utk sambung study.so rajin2 kan lah diri anda.jgn jadik malas ok..apa yg penting, KITA ENJOY!!!

6 Spits On My Face:

nadhsamuel said...

i setuju sangat dengan statement above.
bile cti panjang then nak p balik campus dah malas..

same gak dengan orang yang dah biasa hidup senang dan goyang kaki, when time susah memang xboleh hidup..

Sarah said...

betul betul betul!

Thanks for reminding me man!
:)

aCe+ said...

nadhsamuel- betui.ni dah stat malas nk blk campus dah ni..sabtu ni nk kena blk dah.u kna blk bila?

aCe+ said...

sarah-ur welcome dear

nadhsamuel said...

malam jumaat dah kena pegi dah..tiket sold out.

aCe+ said...

nadhsamuel-ala ciannya.i igt nk blk ahad, tp clas ari ahad tu pack siot

Blog Archive