THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

About Me

My photo
He Walk Among Us, But He's Not One Of Us

March 23, 2009

Kisah Nak Jadik Exco DiPAC

pelik? ya, mmg pelik dan aku sendri masih xpecaya dgn apa yg aku lakukan.aku nak jadik exco DiPAC(Dip in Public Admin Club)..club course aku.ya, aku nk masuk bertanding.bertanding nk jadik exco.kena wat proposal, kena interview n kena election.member2 aku suma gelak bila aku gitau depa.ya, aku sendri pun masih xpecaya yg aku sanggup apply utk pegang jawatan dlm sesuatu yg besar, U level ok.
kisah bermula bila aku g beli borang.actually saf yg influence aku utk masuk.last2 aku beli gak borang.at first, aku sendri xbrapa sure yg aku betui2 nak ke x benda tu.aku just apply.but, one incident did happened.senang cita cmni, kalau xantaq borang tu, kira aku xlayak utk jadik calon.funny story, pa last day utk summit borang tuh aku terlupa nk summit.by the time aku nak gi summit borang tuh, president kami(for this sem pny pres la) dia ckp dah terlambat.seriesly ckp aku frust gila2 babi sbb mcm aku xlayak jadik calon just bcuz im reckless.ble plak aku asyik dok maen PES sampai lupa nk antaq borang.mmg bodo r kan.time tu, aku dah rasa nyesal sgt2.rasa aku dah melepaskan peluang yg amat besaq utk jadik somebody.layak atau x itu laen crita r kan at least kita try tol x.dlm aku dok trust, tetiba somebody text me.dlm text tu ckp yg stil boley antaq borang tu.aku dah confused.so aku antaq r borang aku, tp bkn kat pres DiPAC, aku antaq kat Naib Pres,apis.so time tu aku dah relieve.time tu gak aku lega, n aku dah sedaq, ya aku mau, aku rela utk masuk bertanding.ini first time aku rasa aku dgn rela hati nak dgn hati terbuka utk pegang position.seriesly.
interview plak.dah dah antaq borang, suma yg dah summit kena wat proposal plak utk dipresent pada interview which happened last nite.mmg blur r kan.aku mana penah wat apa2 proposal.thanx to saf, imah n amini, proposal aku siap gak.aku saf imah ngn amini wat proposal sama2 time kat fudcourt, ciap ponteng clas lagi.time proposal aku dah ciap, aku mcm tergamam.aku wat proposal? wow! ok2.time interview plak, mgg jawapan2 yg aku bagi time jawap interview tu mmg kedengaran agak skema n kedengaran bukan adam ar-rashid yg memjawap soklan2 tuh.kira jawapan aku penuh dgn visionary, commintment n responsibility.actually aku xsure sama ada aku menipu atau im being myself in that interview.seriesly.au xsure.tapi apa yg aku pasti apa yg aku jawap jujur n sahih.ya apa yg aku ckp dlm interview tu agak skema tapi aku jawap dgn sincere.maybe aku tulus, amybe itu diri aku yg baru, a part of me yg aku xtaw.a part o me that i kept on neglecting before this.to be honest, i walked out of the interview, a different person.a person with a vision, a person who willing to holds a responsibility, a person who wants to be somebody, a person who wants to be a leader.ya, itu aku pasti.keputusan interview itu akan memastikan sapa yg layak utk bertanding ke pilihanraya exco DiPAC.keputusan akan kluaq esok(which mean today la).
kisah ari ni.aku ada quiz account ari ni pukui 12.before aku g quiz aku g bilik coordinator course aku sir mahad utk tgk result.OMG! aku dpt.aku terpilih utk jadik calon.wow! but, hanya 6 org part 3 yg dapat jadik calon.aku, rahman, bob, bashah, aini n SAF.imah dan amini xdapat.aku agak bengang r.sbb kami went thorugh everything together but in teh end of the road, hanya aku ngn saf ja tggai.agak bebai bila tgk 8 student part 2 yg dapat.9 org pegi interview smlm dna 8 di antara mereka yg terpilih kot.hanya sorang yg gagal.maybe its the truth or maybe theres some politics or influence involve aroung the decision but what the hell that i cna do.aku cuma terkilan ja.sbb, iamh time dia di-interview she stood up for us.for me,saf n amini.bial dia di tanya soklan, kalau x dapat terpilih apa yg dia nak wat? imah dia ckp "kalau saya xdpt, saya nk kawan saya yg lagi 3 org tu terpilih".mmg terharu.dia sanggup berkorban cmtu.tahnx babe.i really appreciate it.seriesly.after all 4 of us been through.
kisah skrg.skrg aku kena berkempen n wat poster utk election DiPAC khamis ni.n malam rabu ni aku kena bentangkan manifesto aku.WTF? manifesto? aku mana nk ada manifesto.aku agak down actually n sour to go through all this cuz its not that sweet anymore cuz my gang is not here.tapi, aku akan tetap teruskan.not just for me, but for all my frens that had been supporting me all the way.saf, kita kena fight.fight for our rite, fight for our gang, fight for our part.manifesto pun manifesto la.aku xkesah.aku dah sampai separu jalan kot.xkan nk give up skrg.if im going down, at least i'd go down swinging.

10 Spits On My Face:

Aiesya said...

"agak bebai bila tgk 8 student part 2 yg dapat.9 org pegi interview smlm dna 8 di antara mereka yg terpilih kot.hanya sorang yg gagal.maybe its the truth or maybe theres some politics or influence involve aroung the decision"

Panas statement kau adam oi!

aCe+ said...

well, its kinda truth rite? tgk r panel sapa yg wat decision. sir mahad, nash, helmi, anis ngn ardiyanti.majority suma yg ajaq part 2kot.tol x? nash yg ajaq kami pun dia nuetral kot.

Aiesya said...

anis ngan ardyanti jer ajaq part 2 kot.. so, ko what do you mean yg kebykkn part 2 tak layak..?

aCe+ said...

aiesya- wait a sec.. bila plak aku ckp yg part2 yg dpt tu xlayak?

LotsOfLove-Pearls said...

Tahniah..

yang aku sedar dari penulisan aCe+ ialah Adam memang jujur..

dan u ble..
you tau yang tue..
You memang BOLEH!

aCe+ said...

rekha- thanx for ur support.wish me luck on my manifesto speech 2morrow nite ok.

not my story said...

haha..wah aishah bergado dg adam ke?
keh ni memang perang habeh ni
hahahahaha..=D

Aiesya said...

haaa.. lepas dah manifesto.. gud luck untuk esok.. mai undi meh...

not my story said...

yeap2..undi time sekarang!

aCe+ said...

aiesya ngn saf- dah2.kita suma dah officially dpt n menang.congrats to all

Blog Archive