THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

About Me

My photo
He Walk Among Us, But He's Not One Of Us

February 13, 2010

Kisah 4 Jejaka

fyi, post ni da berkaitan ngn post lama aku "We R Not SkoolMate, We R Not War Buddies, We R Gay".



ni aku nk story skit pasai 4 org jejaka. first jejaka kita panggil dia D. dia ni special skit. kalau org tgk dia konpem org akan rasa yg dia ni jenis yg xkan ada gurlfren punya. sbb dia dia happy go lucky, ceria, suka wt lawak. nk yg plg penting dia ni jenis mulut xcover line pnya r. kalu nk kutuk org memang direct dia apku depan2.n satu lagi fact pasai D ialah mamat ni pantang nampak pompuan. aklu nmpk pompuan dia akan usha atas bawah. seriesly. n kalu nk jadikan kayu ukur, ble gunakan D.sbb dia ble determine physical awek tu apa yg xkena n apa yg kena.seriesly itulah D. tapi mungkon ramai yg xkan pecaya D sebenarnya dah commited dlm relationship. dah lebih 2 taun dah kot.walaupun D slalu wat mcm x care kat awek dia.kira cara dia sembang mcm dia kapel ngn awek dia hanya atas dasar duit. tapi realitinya, dia sgt syg awek dia. bukti? dia ngn awek dia penah break up dua kali dah n tehn sambung blk r. on the time tgh break up, D akan slalunya jadik lain kot.dia akn tetiba shave suma bulu2 kat muka dia sbb frust. nk taw dia sayang x sayang kat awek dia? slalu time awai sem dia akan bank in rm1500 just fror his gurl to buy all the medic books that she require. n yes, awek D student medic.itu kisah pasai D.




skrg kita masuk kisah pasai A plak. A ni pun special. special camna? kalu usha physical, helo effect la bak kata subject HR @ first impression yg org slalu bg ialah "makaih garangnya muka mamat ni, konpem xfrenly". well, impression tu aku gak yg bagi first time aku jumpa A. n aku bukanlah 100% salah sbb A mmg sgt frenly awai, sbb dia ni jenis yg pendiam. sgt pendiam. tap bila lama2 dah kawan ngn dia, kenai ngn dia, hampa suma akan meluat ngn dia. prangai cma babi. bkn meluat pa, cuma akan fed up r nagn dia. kira meluat2 manja r.haha. dia xkan penah jawap soklan yg ang bagi straight, dia akan wat lawak bodo dia dulu. seriesly, aku rasa antara k4 4 jejaka yg aku cita dlm post ni, A la yg plg lawak gila babi.seriesly. sbb dia jenis yg pendiam, bygknlah kalu org diam wat lawak.konpem pecah prut.hahaha



ok, kita masuk plak C. C ni pun bg aku special. dia la yg tertua antara 4 4 jejaka ni.tapi, xmature sgt. kalu lepak ngn dia, korang xkan rasa yg dia lebih tua dari korang. tapi pa yg aku nmpk kat C ni ialah dia sbnrnya inderpendent. dia ble hidup tanpa bantuan. kira dia ble berdiri atas kaki sendri cuma xdiberi peluang. C gak bkn jenis pemarah, aku xpenah tgk dia marah.C gak actualy ada crush kat sorang pompuan ni. hanya 5 org dlm dunia ni yg taw pasai crush C ni.haha.ok one more thing, something special bout C ni. ok, C ni umur dia 20++, tapi sepanjang hayat dia dia xpenah kapel. bygkan? kira dia mmg completely reflect of the impression of "true virgin". i mean come on la kan, tera aku pun dah penah kapel n aku lg muda dr C, sgt2 muda akalu nk compare.well bila tny C jawap sng, blum rasa nk kapel. actually aku respek kat C sbb well wats teh point of being in couple while we gonna end up breaking up aite? bek xyah kapel, so C i salute u!



ok lastly kita masuk B. wel si B ni pun special gak. kalu nk taw, aku yg aku nmpk, B ni actualy dia jenis yg xkenai diri sendri. dia xtaw nk determine apa yg dia nak, and apa yg dia xmau. dia sering konpius.tapi one gud thing bout B is he is a leader or at least wanna be a leader. nak kata gud leader, xtaw r nk determine gud leader tu cmna kan, tapi kira dia ble r lead.tambah2 kalu dlm sitaution dimana sapa pun xmau lead, B will take the lead.satu lg fact pasai B ni dia slalu disalah ertikan. org slalu label dia macam2 n kbykn xbetul pun.dia slalu wat cam xkesah tapi aku taw deep inside dia sgt kesah pa yg org kata or act blkg dia.tapi dia wat2 xkesah. bout love palk, mamat ni ble dikategorikan sbg plek gak r.sbb well tipu r kalu laki ckp xmau carik pompuan yg hot2 or lawa2 kan. kami yg pleknya taste mamat ni, dia sllau jatuh ati kat org yg kitakan xsangka.suma org akan slalunya cam "are serious u r falling for her?" bkn nk kata gurl2 yg dia suak tu xhot or x lawa cuam macam xpecaya yg org cma B ble fall for all of that girls.well to la B.

well, thats conclude this post. nak kenai 4 4 jejaka dlm cita ni tgk pic bawah. tapi aku xkan gitau yg mn satu A,B,C, ngn D. n yes, aku adalah di antara A B C n D.yg mn satu? decide la sendri.haha






10 Spits On My Face:

ziqzulkifli said...

rasa2 mcm dah tau watak2 dalam citer ne...huuhuu

not my story said...

so predictable
i know the answr..
nak i btau? hahahaha

aCe+ said...

haziq- mmg r. dah bg gmbaq xkan xtaw lg sapa. haha

aCe+ said...

saf- xyah r gitau, nnt spoil..

edy the elder said...

hahaha
serius sblm tgok gmbar lg aku dh taw sapa..
hahaha

nadia abdullah. said...

aku rasa tau ar si d tuh,hahaa

bLuRzZz sHoP said...

ABCD=fizi adam aimil azam..

lalalaa~~~~~

aCe+ said...

edy- well, cita senang sgt detect

aCe+ said...

bulan- sapa si D?

aCe+ said...

ecah- ang teka betui!

Blog Archive