THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

About Me

My photo
He Walk Among Us, But He's Not One Of Us

November 14, 2009

M.A.L.U.

malu @ shy? wujud dlm setiap diri setiap insan. perlu kah kita malu? atau kita hanya perlu just let it be n be ourself n let our self fly high? cakap senang r kan, tapi susah sebenarnya utk membuang perasaan malu tuh. tol x? dlm study? malu utk bertanya lecturer kalau xpaham. malu takut kwn2 pangkah, malu takut dilabel bodoh. xsalah utk bertanya tol x. watpa nak malu? tapi once again, ckp segan, tapi bila kita berada dl situasi tersebut, still muka merah, lidah terkelu utk berkata2. dlm bab love, lagi r. bapak malu siot. malu utk express kan love kita kat seseorg yg kita minat.malu utk berdepan ngan kenyataan yg kita mungkin akan di-reject. tapi bila dh melepas, org len yg lagi cepat, yg jenis xmalu dh masuk line, nyesal plak kan. pa salahnya kalu kita just express it out, teh outcome doesnt really matter. at least we know where we stand aite? tapi, consequences dia mmg agak hard fall gak r kan. kita lebih rela berfantasi bersama2 si dia pujaan hati dari menghadapi realiti utk betul2 bersama2 si dia. kita rela berangan2 bermimpi2 dari memiliki dgn sesebetul2nya. like it or not, this is the reality that been shown by everyone every single day. tapi, ada gak yg jenis brani, daring, dun-giv-a-damn, muka tebai, xkesah lgsg.diorang ni suma aku respek. sbb diorang sanggup menghadapi kenyataan. snaggup berpijak di bumi yg nyata dr trus dibuai mimpi indah bak menanti "BULAN" jatuh ke riba. respect u all!!

gambar hiasan

6 Spits On My Face:

bLuRzZz sHoP said...

ni kesah org yg menules ke kesah makhlok berdua di dalam gambar hiasan>???
hehehe

nadia abdullah. said...

aku liable tak untuk sue adam under defamation?
1)word must be defamatory.
2)word must refer to the plaintiff.
3)word must be published.
ketiga2 element neh fulfill tak lagi? ;)

aCe+ said...

ecah- well, its for me to know, n for u to guess babe

aCe+ said...

bulan- weh2 mana ada liable. second element xfullfill. nama ada mention nama ang, plus first element pun xfulfill kot. nm ada defamatory words. xble mng case kot court

three musketeers said...

wehhh. mane u knl eny heart tu?

aCe+ said...

3 musketeers- kenai kat blog r.

Blog Archive