THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

About Me

My photo
He Walk Among Us, But He's Not One Of Us

January 12, 2009

Cable System

ya..cable system..sistem yg hampeh, cibai,lancau suma ada r.aku mmg fuck ngn cable system ni..bg yg xtahu apa itu cable system, cable sistem ialah sistem di mana makpak sesetgh org menggunakan org dlm utk menyumbatkan anak2 diorang dlm institusi pembelajaran kerajaan.sama ada sekolah asrama atau universiti.cmon lah..kalau yg pakai cable tu result gempak2 xr nk bara sgt.ni yg result mcm haram pastu dpt masuk sbb makpak yg nak anak2 diorang masuk u, padahai anak2 tu sendri unwilling to do so..last2, kena kick or keluaq ngn terhormat..kalau diorang suma kluaq pastu institusi tu replace tempat diorang ngn org len xpa rgak.ni kalau kena kick, abih r..another empty spot.fuck! taw x brapa ramai lg org kat luaq sana yg mmg layak n betul2 nk masuk U tp xberpeluang..peluang diberikan pada anak2 org yg mempunyai connection ngn menteri2 or kwn2 menteri..well, nk wat cmna.quota khas utk spot dlm U mmg dah disediakan utk "golongan khas" ni..so, xpyh tgk result diorang mmg dah ada tempat.so, cmna? still trying to convince me to support the government? fuck it!! absolute power tends to corrupt, kata ayie.betul r..bila dah ada power mmg akan corrrupt..PA aka public admin pny sector pun sama..pilih kasih,bias, suma r..bukan dlm pendidikan jew...government menetapkan pembelajaran dlm Diploma Public Admin bab2 politics, PA, management suma which is on the rite track but, do they even practise it? NO!!! not at all..all politician do the same..yup, the government can change faces or regime, but the disease will still be there..walaupun ada org len yg menguasai taktha kerajaan , perlakuan diorang akan tetap sama..aku dlm line admin, aku mungkin akan berada dlm line admin bila grad, tp will i coop will all this shits? a wanna make a change!!! but can i? all against one? NO!! i cant top that..so, fuck government, fuck democracy! anarchy should be te one to praise..
p/s-aku freelancer..aku xsupport government xsupport opposition.

2 Spits On My Face:

hannah joe said...

sabaq dek sabaq.
awat nehhh

LotsOfLove-Pearls said...

sah, sah memang xadil..
bangga jer ar anak yg xperah hotak senang jew masuk U..
cian yg teraniya..

Blog Archive